Черга за антиковідною вакциною до Pfizer/BioNTech росте не по днях, а по годинах!.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Нагадаю, 9 листопада інкорпорація Pfizer/BioNTech заявила про успішне завершення третьої фази випробувань антиковідної вакцини. Минуло три дні і в чергу до Pfizer/BioNTech вишикувались 27 країн Європейського Союзу i подали заявку на 300 мільйонів доз вакцини. 200 мільйонів доз готова придбати окремо Єврокомісія. Кілька сот мілйонів доз антиковідної вакцини закуплять США. Сьогодні уряд Ізраїлю підписав угоду з Pfizer/BioNTech на закупку чотирьох мільйонів доз вакцин для громадян Ізраїлю.
Сьгодні також британський часопис “The Independent” написав, що заможні країни світу вже фактично розкупили 80% антиковідної вакцини, яка ще є лише в проекті її масового виробництва інкорпорацією Pfizer/BioNTech. А відтак, як стверджує “The Independent” бідні країни (у тому числі Україна) ще тривалий час залишатимуться під пресом смертельної недуги, оскільки не зуміли вчасно укласти договори з Pfizer/BioNTech і… проблема фінансів.
І “вишенька на тортик”! Стало відомо, що днями Володир Путін дзвонив до президента Франції Емануїла Макарона з проханням налагодити у Франції виробництво російської антиковідної вакцини “Sputnik V”, оскільки російські виробничі потужності є мізерними і не можуть осилити масову продукцію “Sputnik V”. Макрон у відповідь Путіну сказав, що порадиться з науковим і фармацевтичним співтовариством. Тобто, у росіян вакцина теореично, формулятивно, на рівні лабораторій є, але немає виробничих потужностей, щоб її виготовляти для масового вжитку. Саме тому просять Францію допомогти з виробництвом.
Ну, так, Макрон дипломатично відмовив.
Немає опису світлини.
 
 
 
Андрій Романцов та ще 20
 
1 поширення
Подобається

 
Коментувати
 
Поширити
 
 

peredplata