У Чернівецькій обласній лікарні запрацювало неврологічне відділення

У обласній лікарні розпочало роботу неврологічне відділення. Розраховане воно на 30 ліжок. Тут облаштували всі необхідні умови для роботи медичних працівників та перебування пацієнтів, ідеться на офіційній facebook-сторінці медичного закладу.

Раніше неврологічне відділення було структурним підрозділом психіатричної лікарні. Однак там воно не отримувало фінансування від Національної служби здоров’я України, бо за програмою медичних гарантій для таких медичних закладів передбачений тільки пакет послуг із надання психіатричної допомоги.

– Щоб врятувати відділення неврології від закриття, вирішили перевести його до обласної лікарні. У такий спосіб вдалося продовжити надання вкрай необхідної допомоги населенню та зберегти цінні медичні кадри. Адже в неврології працюють високопрофесійні лікарі з багаторічним досвідом, – зазначив виконувач обов’язків генерального директора ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» Сергій Цинтар.

Введення неврології у структуру обласної лікарні дасть можливість покращити надання медичної допомоги буковинцям при гострих патологіях мозкового кровообігу. Так у закладі найближчим часом запрацює сучасний комп’ютерний томограф. Також, у рамках програми Президента України «Велике будівництво», лікарня отримає магнітно-резонансний томограф. Це дозволить уже з квітня законтрактувати з НСЗУ пакет із надання медичних послуг при інсультах.

peredplata