МОЗ розширює пакет послуг для лікування онкологічних захворювань

Із 1 квітня 2021 року в Україні запрацює нова Програма медичних гарантій. Вона передбачає покриття витрат на хіміотерапію онкохворим пацієнтам. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Протягом 2020 та І кварталу 2021 року Програма медичних гарантій містила два пакети для надання спеціалізованої допомоги хворим на онкологію: «Діагностика та хіміотерапевтичне лікування онкологічних захворювань у дорослих та дітей», а також «Діагностика й радіологічне лікування онкологічних захворювань у дорослих та дітей».

Цьогоріч із першого квітня перелік планують розширити, додавши ще три пакети:

  •  «Хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах»;
  • «Радіологічне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у дорослих та дітей»;
  • «Лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями у дорослих та дітей у амбулаторних та стаціонарних умовах».

Усі ці послуги надаватимуть безкоштовно. Фінансуватиме їх держава через Національну службу здоров’я України, яка укладає договори із спеціалізованими лікарнями.

peredplata