Ефективність вакцини, придбаної МОЗ, опробовуватимуть на медиках | Блог Кобевко

Упродовж всього 2020 року Уряд на чолі з Денисом Шмигалем та безпосередньо Міністерство охорони здоров‘я, очолюване Максимом Степановим, демонстрували недолугу боротьбу з коронавірусом.

До сих пір центральною владою не вирішені проблеми з дефіцитом кадрів, засобами захисту, з киснем та спеціалізованим обладнанням. А вже з лютого цього року Кабінетом міністрів анансовано початок процесу вакцинації. Однак, влада досі не має а ні чіткого плану вакцинації, а ні графіку її здійснення, а ні іншої ґрунтовної інформації щодо організації щеплення в Україні.

Відомо тільки те, що першими вакцинуватимуть медиків – тих, хто працює з коронавірусними хворими. Виходить, що вакцину, закуплену через фірму-прокладку в Китаї, тестуватимуть на українських лікарях та медичних працівниках. Що важливо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов, який провалив роботу з протидії поширенню коронавірусу, зробив заяву, що у випадку неефективності вакцини, Уряд повертатиме сплачені за неї кошти. Що також вказує на те, що чиновники не впевнені в ефективності закупленої за державні кошти вакцини.

Про підготовку влади до процесу вакцинації у своєму авторському відеоблозі розповідає лікарка-інфекціоністка Ольга Кобевко – на каналі Чернівці LIVE.

peredplata