Думка дня: Ольга Кобевко про вакцинацію медиків від COVID-19

 Думки експертів на актуальні теми щодня від ІА АСС.

Ольга Кобевко, лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної клінічної лікарні:

«Допоки не існує специфічного лікування коронавірусу, єдиним захистом можна вважати вакцинацію.

В Україні ми чекаємо старту вакцинації десь з середини лютого. Але що цікаво: ми досі не знаємо, яка вакцина прийде, не знаємо періодів і графіків вакцинування. При цьому першими щеплення отримають медики «червоної» зони – ті, хто працюють з коронавірусом і мають досвід лікування важких хворих.

Схоже на те, що на нас проводитимуть такий собі експеримент для перевірки ефективності вакцини. Але, якщо ми не пройдемо цей експеримент, то хто ж далі лікуватиме хворих?…

Я з першого дня боротьби з COVID-19 була за вакцинацію. Проте на сьогодні я не знаю, яку вакцину мені вводитимуть. Не даючи цієї інформації, з нас почали збирати інформаційні згоди на щеплення.

Вважаю, у цьому питанні владі, в тому числі, – крайовій, варто показати приклад: вакцинуватися першими, аби продемонструвати, що вони несуть відповідальність за вакцину, яку придбали для своїх людей, що ця вакцина є безпечною».

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/dumka-dnya-olga-kobevko-pro-vakcinaciyu-medikiv-vid-covid-19-68897. Сайт http://acc.cv.ua/

peredplata