Буковина отримала 6 нових авто “швидкої”, ще на 8 очікують

Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф придбав торік 22 нових карети «швидкої». 8 із них прибули у листопаді минулого року, 6 – зараз, іще на 8 очікують у середині березня. На це витратили гроші, які надійшли від Національної служби здоров’я України. Оновити автопарк Центр отримав можливість уперше за шість останніх років.

Це автомобілі класу «В», укомплектовані усім необхідним, в тому числі кардіографом та дефібрилятором. Вартує одна така машина близько двох мільйонів гривень.

За словами виконувача обов’язків генерального директора Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимира Єленєва, нові карети «швидкої» – це цілий медичний комплекс на колесах, у якому є все для порятунку пацієнтів у важкому стані.

– УАЗи, які ми замінили новими машинами, працювали за принципом: «чотири дні ремонтуєш, три дні їдеш». Та й устаткування таких авто було недостатнім. А ось у сучасних каретах «швидкої» є все необхідне обладнання, в тому числі і можливість подавати хворим кисень, що особливо актуально у час епідемії COVID-19, – зазначив Владимир Єленєв.

peredplata