Буковинцям загрожує африканська свиняча чума?

Буковинцям загрожує африканська свиняча чума?у перший день полювання у мисливських угіддях Валя-Кузьминського лісництва Глибоцького району впольовано дикого кабана, в якого виявлено личинку трихінельозу. На сьогодні на угіддя накладено карантин, там тривають заходи з ліквідації захворювання.
Наразі в Чернівецькій області вживаються заходи з метою недопущення завезення на її територію збудника африканської чуми свиней. У краї тривають перевірки, складаються письмові попередження, проведено щеплення проти класичної чуми свиней. Про це поінформував під час «гарячої» телефонної лінії, що працювала вчора упродовж дня в обласній державній адміністрації, начальник головного управління ветеринарної медицини у Чернівецькій області Борис Тодорюк.
«На території області працює 73 свинарні господарства, робота яких переведена на закритий режим, – повідомив Борис Тодорюк. – На сьогодні заборонено ввіз свиней без відповідного погодження головного управління ветеринарної медицини та без ветеринарних документів».
У зв’язку з такою ситуацією головний ветеринар області рекомендує про забої свиней перед вживанням м’яса обов’язкового його досліджувати на наявність трихінельозу Такі дослідження безкоштовно проводять районні державні лікарні, районні лабораторії та дільничні лікарні ветеринарної медицини, державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринках.
Джерело:http://golovne.net/suspilstvo/na-bukovuni-boiatsia-chumu.html

peredplata