30% інфікувань на Буковині пов’язані зі школами або садочками – епідеміологи

– Коронавірусна хвиля швидко шириться Буковиною. Маємо сьогодні  522 нових випадків COVID-19. Як і кілька останніх днів поспіль, майже половина з них – у Чернівцях. Такі рекордні цифри востаннє ми фіксували у листопаді. Про це пише у ФБ Сергій Осачук.
 
Майже 11% від усіх недужих по області – це діти. За даними наших епідеміологів, 30% інфікувань пов’язані зі школами або садочками.
 
Окрім коронавірусу, область атакують інші ГРВІ. У Чернівцях епідемічний поріг перевищено на 32,8%, а на території колишнього Вижницького району – уже на 70,7%. Загалом область епідпоріг іще не перетнула, але число хворих уже четвертий тиждень поспіль зростає. Причому частка дітей, які підхопили ГРВІ, протягом цього періоду складала від 38% до 49%.
 
Медична система області готова реагувати на ці виклики. Ми поступово розгортаємо у госпітальних базах додаткові місця для хворих. Водночас школи краю на найближчі два тижні перейшли на дистанційне навчання. Однак маємо розуміти, що на миттєвий ефект від таких дій сподіватися не варто. Іще якийсь час показники будуть високими.

peredplata