Степанов розповів, якою має бути мінімальна зарплата лікаря.

Згідно з законопроєктом, підготовленим Міністерства охорони здоров’я, мінімальна заробітна плата лікаря має становини 23 тис. грн, а у медсестер – 17 тис. грн.

Як повідомляє пресслужба МОЗ, про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов сказав під час під час зустрічі з персоналом КНП «Новояворівська районна лікарня ім. Ю.Липи», що на Львівщині, передає Укрінформ.

«Немає жодного аргументу, який би змусив мене припинити боротися за підвищення заробітної плати для медиків. Я відстоюю позицію, що мінімальна зарплата лікаря має бути 23 тисячі гривень, середнього медичного персоналу – 17 тисяч гривень, молодшого – 12 тисяч гривень. МОЗ розробив відповідний законопроєкт, і ми будемо робити все, аби його ухвалили якомога швидше», – запевнив Степанов.

Він наголосив, що пріоритетом для МОЗ є не реформування системи охорони здоров’я, а побудова нової якісної медицини, і ключовою тут є взаємодія з медичними працівниками.

«Мені важливо почути, що ще потрібно змінити, аби ми вийшли на новий якісний рівень медичної допомоги», – зазначив міністр у розмові з медиками.

Новояворівська райлікарня з червня минулого року надає допомогу хворим на COVID-19. У рамках програми «Велике будівництво» тут реконструювали приймальне відділення, закупили сучасне обладнання – рентген-апарат та апарат УЗД. Сьогодні в закладі є 325 ліжок.

Міністр наголосив, що робота в напряму оновлення матеріальної бази медичних закладів та соціального забезпечення лікарів триває.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов у п’ятницю перебуває з робочою поїздкою на Львівщині. Він відвідує медичні установи, що залучені до надання екстреної медичної допомоги, а також візьме участь у конференції з питань трансплантології, організованій КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова».

Фото: moz.gov.ua

peredplata