Поліція Закарпаття затримала львівського “активіста” Остапа Стахіва за порушення карантину.

Скандально відомий львівський активіст із організації «Ідея нації» Остап Стахів увірвався до інфекційного відділення лікарні на Закарпатті, де лікують хворих на коронавірус. Він намагався показати, що в лікарні немає хворих, а коронавірус – вигадка. За порушення карантину його затримала поліція, пише Zaxid.net
 
У суботу, 13 березня, Остап Стахів на своїй сторінці у Facebook опублікував кілька відео, з яких видно, що він прийшов до Іршавської районної лікарні, що на Закарпатті, де лікують хворих на коронавірус. Назвавшись «вільним журналістом», він та його прихильники увірвались у інфекційне відділення лікарні. Він заходив у палати з хворими та спілкувався з хворими.
 
Як повідомила керівниця відділу комунікації поліції Закарпатської області Ганна Дан, через вторгнення в лікарню провокаторів, лікарі Іршавської районної лікарні викликали поліцію.
 
«Усіх порушників відвезли до відділу поліції, де склали адмінпротокол за порушення карантину за ст. 44 КУпАП. Після цього всіх затриманих відпустили», – розповіла Ганна Дан.
 
35-річний Остап Стахів – відомий у Львові провокатор, голова маловпливової громадської організації «Ідея нації». Його часто звинувачували в організації замовних акцій та розслідувань, через що кілька разів кидали у смітник та обливали зеленкою. У 2015 році невдало кандидував на посаду мера Винників від УРП. У 2019 році балотувався у Львові до Верховної Ради, публікуючи фейкову соціологію про підтримку у понад 18%, хоча в результаті набрав 1,2% голосів виборців. Під час місцевих виборів у Львові торік він заявляв, що братиме участь у виборах мера Львова, втім не пройшов.
 
Під час карантину Остап Стахів неодноразово влаштовував провокації у лікарнях Львова та інших міст, транслюючи їх у соцмережі і переконуючи своїх підписників у тому, що пандемія коронавірусу – це вигадка. У грудні торік він проводив нелегальні пікети проти вакцинації від Covid-19 та карантину.
https://www.youtube.com/watch?v=1xEbNwEQ2dQ
 
 
 
 
 

peredplata