Вода в бюветі на бульварі Героїв Крут проходить сім ступенів обробки – “Чернівціводоканал”

У кожного мікрорайону є місця, які мають особливе значення для його мешканців. Для жителів Бульвару Героїв Крут таким місцем є бювет з доочищеною водою.

Його відкрили у 2006 році, і з того часу поціновувачі смачного чаю, кави або навіть просто чистої води безкоштовно набирають доочищену воду для особистого вживання.

Вода, яку подає бювет споживачам, після водопровідних мереж КП «Чернівціводоканал» проходить 7 ступенів обробки – сорбційне очищення, очищення від жорстких солей, збагачення іонами срібла, ультрафіолетове знезараження, пропускається через катіонітні смоли, дочищується від хлору та пропускається крізь кварцеву лампу.

Щотижня лабораторія КП «Чернівціводоканал» робить аналізи води до системи очищення та після неї – можете пересвідчитись, що вода стає м’якіша та прозоріша.

Безкоштовна для чернівчан вода у бюветі обходиться недешево міській владі. Щодня відвідувачі вибирають від 7 до 10 тисяч літрів води. Таке задоволення коштує грошей – у 2020 році міська влада виділила 375 тисяч гривень на обслуговування цього об’єкту, у 2021 передбачається 480 тисяч.

Воду з бювету доступна не цілодобово – насоси, які її подають, включають о 8-й ранку і вимикають десь після 19:30. Це потрібно для того, щоб щоночі проводити внутрішні роботи – очищати ємності з іонами срібла та з катіонітними смолами. Інші компоненти очистки замінюються рідше.

peredplata