Ситуація із захворюваністю на коронавірус у краї залишається складною та дуже небезпечною

Ситуація із захворюваністю на коронавірус у краї залишається складною та дуже небезпечною. Щодня до госпітальних баз доправляють більше сотні недужих буковинців.

Про це під час брифінгу заявив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук. 

 
Ситуація із захворюваністю на коронавірус у краї залишається складною та дуже небезпечною

 

– Передчасно зараз транслювати емоцію, що небезпека позаду. Говорити про різке покращення не маємо поки підстав. Разом із тим, за останні три тижні фіксуємо стабілізацію ситуації, – пояснив голова ОДА.

За його словами, найвища захворюваність на COVID-19 зараз на Вижниччині, а також у Чернівцях. Однак у районі справи за останній тиждень покращилися, кількість недужих зменшилася на 40%, а у Чернівцях навпаки – зросла на 24%. Тож здолати епідемію можна лише завдяки дотриманню обмежень та соціальній відповідальності, наголосив Сергій Осачук.

Складною залишається ситуація і на Сокирянщині, тут суттєво заповнена місцева лікарня, тому недужих із району доправлятимуть до інших медичних закладів.

– Упродовж минулих тижнів і місяців загалом ми розгорнули майже 2500 ліжок для лікування хворих на COVID-19. Нині майже 54% з них зайняті. Це величезне навантаження для медиків, адже недуга перебігає агресивно, а лікування є тривалим. Якщо під час попередніх хвиль епідемії люди потребували допомоги у госпітальних базах від 10 до 14 днів, то тепер це три тижні і довше, – пояснив голова ОДА.

Також Сергій Осачук зазначив, що торік завдяки професійному підходу, далекоглядному стратегічному плануванню та допомозі вищого керівництва держави вдалося забезпечити низку лікарень сучасними автономними кисневими станціями.

– Навесні 2020 року таке обладнання було лише в одному закладі – новозбудованому перинатальному центрі. Натомість сьогодні, у результаті нашої злагодженої роботи, кисневі станції є у лікарнях Кіцманя, Сторожинця, Заставни, обласній лікарні, – сказав Сергій Осачук.

peredplata