Майже 200 буковинських поліцейських вакцинувалися від COVID-19

Насамперед щеплення від коронавірусної інфекції отримують правоохоронці, які під час несення служби найчастіше контактують з населенням – поліцейські груп реагування патрульної поліції, дільничні офіцери поліції, а також ті, які залучаються до підтримання публічної безпеки та порядку.

Про це інформує Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Із початком запровадження карантину Кабінет Міністрів України поклав на поліцейських додаткові завдання, пов’язані із протидією поширенню COVID-19. Починаючи з березня 2020 року, правоохоронці забезпечували правопорядок поблизу місць обсервації та госпіталізації осіб, хворих на коронавірусну інфекцію, несли службу на карантинних контрольно-пропускних постах і досі контролюють дотримання протиепідемічних заходів громадянами й суб’єктами господарювання.

Виконуючи свої службові обов’язки, поліцейські щодня працюють з людьми й постійно перебувають в зоні ризику. За період пандемії приблизно 35% особового складу ГУНП в Чернівецькій області перехворіли на COVID-19.

Вакцинація співробітників обласного управління Нацполіції відбувається в територіальному відомчому медичному закладі МВС України. Перш, ніж зробити щеплення, правоохоронці пройшли огляд лікарів і підписали згоду на вакцинацію від COVID-19. Наразі всі вакциновані співробітники поліції почуваються добре та очікують другого етапу щеплення.

 

 

peredplata