Цими вихідними у Чернівцях розпочнуть роботу два центри масової вакцинації

 
 

Цими вихідними у Чернівцях розпочнуть роботу два центри масової вакцинації. Один із них, мобільний, працюватиме на Калинівському ринку, а стаціонарний – у Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» (вул. Героїв Майдану, 5). Там зможуть отримати щеплення від COVID-19 ті буковинці, які записалися на імунізацію через додаток Дія.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

– Минулих вихідних ми запустили в роботу два пункти щеплення у Чернівцях. Там щодня вакцинувалося близько сотні буковинців. Наразі у листі очікування на імунізацію 7 тисяч краян, тож є потреба у масовій вакцинації. Вже в цю суботу та неділю ми готові щепити близько двох тисяч буковинців. Для цього у центрах працюватиме одразу декілька бригад, – сказала Наталія Гусак.

Щепитимуть буковинців препаратом CoronaVac від китайського виробника Sinovac.

– CoronaVac – це препарат, який визнаний ВООЗ. Він передбачає ревакцинацію через 28 днів. Після отримання другої дози буковинці зможуть одразу у пункті щеплення оформити собі відповідне свідоцтво про вакцинацію. Цей документ полегшить перетин кордону для тих, хто планує подорожувати, – зазначила заступниця голови Чернівецької ОДА.

Нагадаємо, записатися на вакцинацію від коронавірусу можна через мобільний додаток ДІЯ або на порталі diia.gov.ua.

Йдучи на пункт вакцинації, не забудьте взяти із собою паспорт та код платника податків.

peredplata