В Україні за два тижні очікується спалах коронавірусу: на Буковині зростає рівень госпіталізації.

Чернівецька область потрапила до списку 20 регіонів України, які демонструють зростання рівня шпиталізації інфікованих Covid-19. Це свідчить про можливий спалах захворювання уже впродовж наступних двох тижнів.

Такими є висновки дослідників Київської школи економіки.

“За рівнем захворюваності серед великих європейських країн Україна продовжує перебувати на звичній 13-й позначці. Середній рівень захворюваності упродовж минулих двох тижнів становить 20 осіб на 100 тисяч населення”, – розповідають дослідники.

Кількість шпиталізацій на тиждень зросла на 17%, хоча раніше цей показник становив 3-5%. Навантаження на систему охорони здоров’я почало збільшуватися.

“Зараз ми ще не говоримо про початок спалаху в країні, адже госпіталізації перебувають на рівні плато навколо малих чисел і збільшення є наслідком коливань. Однак впродовж найближчого тижня ми очікуємо, що госпіталізації вже будуть перевищувати виписки”, – зазначає керівник Центру економіки охорони здоров’я КШЕ Юрій Ганиченко.

Дослідники зауважили, що в 20 із 25 областей України перебувають у зоні ризику. Це, зокрема, Дніпропетровська, Одеська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Хмельницька, Харківська, Волинська, Київська, Чернівецька, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Черкаська, Рівненська, Вінницька, Запорізька, Івано-Франківська та Кіровоградська області.

Водночас у КШЕ назвали регіони “тимчасової безпеки”: місто Київ, Полтавська, Херсонська, Луганська та Чернігівська області.

peredplata