Чернівецька область знову стала потужним розсадником коронавірусу.

Зростання захворюваності на Covid-19 одразу в двох частинах країни – на заході та сході свідчить про те, що нова хвиля накриє Україну набагато швидше, ніж це було у січні.

Про це у Facebook написав мережевий аналітик Євген Істребін.

“У нас новий рекорд +1560. Судячи з того, як збільшується кількість хворих, нова хвиля захворюваності накриє країну набагато швидше, ніж це було у січні. Зростання одразу у двох регіонах нічого хорошого нам не принесе”, – попередив Істребін.

У Сторожинецькій лікарні на Буковині на 90% заповнені ліжка для хворих з коронавірусом.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.


У п’ятірці лідерів за кількістю хворих Київ, Одеська, Харківська, Тернопільська та Чернівецька області

За даними МОЗ, найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у місті Київ (245), Харківській (130), Одеській (105), Тернопільській (87) та Чернівецькій (82) областях.

За словами заступниці голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталії Гусак, учора в Сторожинецькій лікарні додали додаткові 30 ліжок для ковід-хворих.

“Але якщо в громаді з найнижчим рівнем вакцинації гуляють весілля на 400 гостей, а потім дружно за добу госпіталізують 20 людей, то чия тут відповідальність?”, – йдеться у дописі посадовиці.

Вона додала, що наразі вакцини проти коронавірусу доступні у кожному холодильному пункті вакцинації.

“Ще є час спокійно отримати двічі щеплення. Але схоже скоро знову червона зона і заповнені ліжка”, – написала Н. Гусак.

peredplata