Ольга Кобевко: насправді страшна не вакцинація, а хвороба, яка часто протікає у важкій формі

У стаціонарах буковинських лікарень практично всіх ковід-хворі – невакциновані, які не щепилися, бо боялися цієї процедури.

Про це лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної клінічної лікарні Ольга Кобевко повідомила у четвер у прямому ефірі на своїй сторінці у Facebook.

Курйоз у тому, що попри те, що зараз ці люди хворі, вони й далі бояться щепитися, зауважує лікарка:

“У стаціонарах – невакциновані люди, які розповідають про те, що вони дуже боялися вакцинуватися. І навіть зараз, коли їм дуже погано, коли падає сатурація і їхні родичі вимагають переводу в реанімацію, вони заперечують, що вакцинація потрібна. Ми їх запитуємо: “А вам зараз не страшно?” На що вони відповідають: “Ну так, страшно, але вакцинуватися ще страшніше”, – розповідає Кобевко.

Вона зауважує, що насправді страшна не вакцинація, а хвороба, яка часто протікає у важкій формі.

“Ні, набагато страшніше дивитися на цих пацієнтів, як вони мучаться, набагато страшніше спостерігати, коли в період захворювання в людини розвиваються ускладнення. Тож не зволікайте, вакцинуйтеся якнайшвидше – щеплюйте себе та своїх родичів. Тим паче, зараз такий вибір вакцин. З досвіду бачимо, що чим старший вік, тим важчі ускладнення, спричинені захворюванням. Тому старшим людям треба щепитися у першу чергу”, – наголосила інфекціоністка.

джерело: МБ

peredplata