У Чернівецькій області 329 дітей отримали щеплення від COVID-19

Спалах коронавірусу зафіксували у дитячому садочку однієї із територіальних громад Буковини. Важкого перебігу хвороби у інфікованих немає. Про це під час брифінгу розповіла заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак. 

«У зв’язку із цим хочу ще раз наголосити, вакцинація освітян – це не тільки можливість зберегти їхнє власне здоров’я, а й, насамперед, створити безпечні умови для дітей», – зауважила Наталія Гусак. 

Вона також повідомила, що наразі у обласній дитячій лікарні від COVID-19 лікують 36 маленьких пацієнтів, при цьому відсоток госпіталізації дітей останнім часом зростає, для них розгортають додаткові ліжка. 

«Ми надали змогу зберегти здоров’я усім дітям від 12 років, які потрапляють у ризик-групи, мають супутні захворювання, і яким за стандартами дозволено вакцинацію», – сказала заступниця голови ОДА. 

За її словами, щеплення від COVID-19 в області вже зробили 329 дітей, імунізують їх вакциною Pfizer. Батькам, чиї діти потребують вакцинації, слід звернутися до сімейного лікаря або педіатра.

peredplata