У жодній школі Чернівців від коронавірусу не вакцинувалися 80% працівників

У жодній школі Чернівців від коронавірусу не вакцинувалися 80% працівників. Якщо область вийде із “зеленої” карантинної зони, заклади перейдуть на дистанційне навчання.

Про це повідомляють на сторінці управління охорони здоров’я міськради Чернівців у Facebook.

Станом на 8 вересня, найбільше освітян щепилися у школі №25 – 73% та ліцеї №1 – 62%, у школі №41 – 60% вакцинованих педагогів. Понад 50% працівників щепилися у ліцеї №№2, 3 та школах №№39, 16, 8, 19, 24.

До 10% працівників вакцинувалися у школах №№38 та 10, а також у гімназії №6. У школі №38 нульовий відсоток вакцинації.

Що відомо

  • У разі виходу області з “зеленої” зони карантину, для роботи навчального закладу повинні щепити щонайменше 80% персоналу. Школи, де не вакцинована достатня кількість освітян, працюватимуть дистанційно. Про це йдеться у постанові “Про внесення змін до Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, на період до 31 грудня 2021 року”, яку 28 липня ухвалив Кабмін.
  • Освітній омбудсман Сергій Горбачов нагадав, що недопуск невакцинованого педагогічного працівника до роботи наразі є незаконним.
  • В області проти коронавірусу щеплять п’ятьма вакцинами: AstraZeneka (Covishield), AstraZeneka Skbio, CoronaVac, Moderna та Pfizer. Усі потребують двох доз щеплення, втім інтервал між вакцинами різний. Охочі щепитися можуть зробити це у пунктах вакцинації.
  • Раніше в облдержадміністрації надали перелік шкіл, де вакциновано понад 80% персоналу.
  • Станом на 7 вересня в області першою дозою щепили 102 782 людей, що складає 11,42% населення. Другою дозою імунізували 76 905 осіб.

Джерело: Суспільне Буковина

peredplata