У Чернівецькій області через зростання хворих на ковід, посилили контроль за дотриманням протиепідемічних заходів

Посилено контроль за дотриманням санітарно-епідеміологічної ситуації в Чернівецькій області
 
У зв’язку з тим, що на території Чернівецької області стрімко зростає кількість нововиявлених випадків COVID-19,  спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області  посилюють контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.
 
Так, за період з 1 по 21 вересня цього року представники Держпродспоживслужби в Чернівецькій області здійснили 500 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання, порушення виявили на 100 об’єктах. До порушників застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема: надали 87 приписів, рекомендації та пропозиції щодо усунення порушень, а також склали 13 протоколів за ст. 42 КУпАП.  
 
Зокрема, обстежили такі об’єкти:
• 25 закладів громадського харчування;
• 301 об’єкт торгівлі продовольчими товарами;
• 54 об’єкти торгівлі непродовольчою групою товарів 
• 36 інших закладів, в т.ч агропродовольчі ринки, ТРЦ, перукарні, навчальні заклади, АЗС, вокзали, аптеки тощо.
 
В ході проведення моніторингових обстежень, представники Держпродспоживслужби проводять бесіди щодо профілактики коронавірусної хвороби та необхідності виконання доручень Прем’єр-міністра України, вимог постанов Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України з усіма працівниками та власниками об’єктів.
 
У разі виявлення недотримання санітарно-епідеміологічних норм, прохання звертатись: на урядову гарячу лінію Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за номером телефону:  
За адресою м. Чернівці, вул. Сторожинецька 115 або скористатись чат-ботом в 
Telegram – @derzhspozhivsluzhba_bot.

peredplata