Чернівецька область відповідає “помаранчевій зоні”

Станом на ранок 29 вересня дві області України відповідають показникам “помаранчевої” зони адаптивного карантину. Решта регіонів перебувають у “жовтій” зоні. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я.

Згідно з ними, показники “помаранчевої” зони мають Донецька та Чернівецька області.

Так, у Донецькій області динаміка госпіталізацій хворих на коронавірус досягла 66,3%, тоді як норма становить не більш ніж 50%. Водночас у Чернівецькій області перевищено показник завантаженості ліжок з киснем для COVID-хворих – він становить 65,9% при нормі завантаженості таких ліжок не більш як 65%. Крім того, в обох регіонах перевищено показники рівня захворюваності на COVID-19: на Донеччині – 269, у Чернівецькій області – 479, замість дозволених 75 на 100 тисяч населення.

Напередодні, 28 вересня, у “помаранчевій” зоні перебували чотири області: Донецька, Тернопільська, Черкаська, Чернівецька.

Що заборонено у “помаранчевій” зоні:

•масові заходи за участю більш як 1 особи на 4 квадратних метри в будівлях чи на території, де вони заплановані,
•заповнені кінотеатри та інші зали закладів культури на більше половини місць,
•заповнення спортзали й фітнес-центри більше ніж 1 особа на 10 квадратних метрів.
•дошкільні навчальні заклади та 1-4 класи шкіл працюють у звичайному форматі, проте інші заклади освіти можуть працювати лише у разі наявності 80% вакцинованого хоча б одною дозою персоналу. В іншому випадку заклад освіти працює у дистанційному форматі.
•обмеження по часу роботи закладів відсутні.

peredplata