Виявлено несанкціоновану речовину оксиду етилену в ксантановій камеді з Китаю – Держпродспоживслужба Чернівецької області

 
 
Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області інформує про отримання повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 4 жовтня  2021 року №2021

 

.5286 – fup2 щодо виявлення несанкціонованої речовини оксиду етилену в ксантановій камеді з Китаю, що використовувалося у продукції (виробника: Lesaffre Austria AG, Winer Neudorf) та експортувалася з Австрії до України (отримувач: ТОВ «Лесаффр Україна», вул.Бориспільська 9, буд.91 , м.Київ, 02099).

 
Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві та/ або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва чи обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій  області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.
 
Шановні споживачі! У разі виявлення вказаного харчового продукту, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за тел.:
(0372) 55-35-09 або звертайтесь до територіальних управлінь.
 
ДОВІДКА
 
Ксантанова камедь використовується у складі пероральних ЛП та ЛП для місцевого використання; косметологічних виробах і харчових продуктах як стабілізатор, загусник та емульгатор. 
 
До харчових продуктів цю речовину додають з метою їх загустіння, формування гелеподібної структури, а також для стабілізації маси. Вона добре розчиняється у воді будь-якої температури, а також в молоці, сольових і цукрових розчинах.
 

peredplata