“Лікарні заповнені, беруть лише важких хворих, яким потрібна дотація кисню”, – лікар швидкої у Чернівцях

У Чернівецькій області в жовтні збільшилась кількість шпиталізацій інфікованих коронавірусом. У середньому щодня госпіталізують понад 100 пацієнтів. 3 листопада медики швидкої госпіталізували 141 “ковідного” хворого. А 30 жовтня рекордну кількість людей – 169. Суспільне провело зі лікарями швидкої нічну зміну й дізналося, як вони працюють в умовах чергової хвилі коронавірусу.

У швидкій на виклики виїжджає 21 бригада медиків, з них лише три “ковідні”. За рекордних шпиталізацій до інфікованих пацієнтів почали їздити й лікарі кардіологічної бригади, і психіатричної. За словами працівника швидкої Дениса Бевчука, зараз перерв між викликами немає.

“Ми з вами говоримо у пік цієї хвилі. Лікарні заповнені, туди беруть лише важких хворих, яким потрібна дотація кисню. Безперервно їдемо”, – каже лікар Бевчук.

Зараз чернівчан у важких станах возять в районні лікарні: Хотинську, Глибоцьку або Герцаївську.

“Важко знайти вільне ліжко. Вранці одне-два з’являється, а до вечора може не бути. Якщо рівень кисню нормальний – людина залишається вдома”, – каже лікарка швидкої Світлана Падиніч.

За словами Бевчука, окрім “ковідних” викликів, продовжують їздити через нещасні випадки, інфаркти й інсульси. Через це працюють понаднормово.

Станом на 2 листопада у лікарнях області перебуває 1 248 людей з COVID-19 чи підозрою. У майже всіх підтверджений коронавірус.

Джерело: Суспільне Буковина

 

peredplata