У Чернівецькій області захворюваність на ковід зменшилась на 19% – санлікар Буковини

Рівень захворюваності на COVID-19 порівняно із попереднім тижнем зменшився на 19%

У Чернівецькій області стабілізувалися показники, котрі характеризують епідемічну ситуацію. Так, за останні сім днів рівень захворюваності на COVID-19 порівняно із попереднім тижнем зменшився на 19%. Крім того, знизилося і число госпіталізованих. Наразі ліжка із киснем у медичних закладах області, котрі лікують недужих на коронавірус, завантажені на 48%. 

Про це під час брифінгу розповіла головна санітарна лікарка Буковини Наталія Гопко. 

«Стабілізації досягнуто значною мірою завдяки запровадженню канікул та дистанційного навчання. Зараз частка дітей у структурі усіх захворілих складає 8%, водночас раніше ми мали тижні, коли цей показник перевищував 15%», – зауважила Наталія Гопко. 

Хоча кількість тих, хто потребує стаціонарного лікування, дещо зменшилася, цей індикатор і досі тримає фахівців у напрузі. Так, за останній тиждень він перевищував допустимий на 100 тисяч населення рівень, пояснила Наталія Гопко. 

За її словами, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вже 11 листопада розгляне питання про відновлення навчання у школах. 

Попри це, Наталія Гопко закликала буковинців відповідально поставитися до свого здоров’я, зробити щеплення від COVID-19 та за найменших ознак хвороби залишатися вдома і не пускати до закладів освіти дітей.

peredplata