До лікарні в Чернівцях надійшов «тяжкий» пацієнт з «купленим» ковід-сертифікатом, – лікарка.

До чернівецьких лікарень потрапляють в складному стані пацієнти, які купили ковід-сертифікати.

Про це лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної клінічної лікарні Ольга Кобевко повідомила у четвер у прямому ефірі на своїй сторінці у Facebook, пише molbuk.ua

Лікарка розповідає, що до їхньої лікарні в дуже важкому стані поступив чоловік із ковід-сертифікатом. Проте вакцину він насправді не отримував.

“До нас поступив пацієнт 48-ми років, в край важкому стані. В нього важкі ускладнення у вигляді тромбозу. Він навіть був не транспортабельний, щоб перевезти в реанімацію. І що цікаво, він має сертифікат вакцинації. Але не має має вакцинації. І настільки страшно було спостерігати за реакцією родичів, і в загальному за ситуацією. Найперше, що подумала – як було легко тому лікареві видавати сертифікат про вакцинацію, настільки йому легко живеться. Адже він не бачить того, що бачимо ми”, – розповідає Ольга Кобевко.

Вона також закликала людей не нехтувати вакцинацією, і не купувати ковід-сертифікати.

“Можливо куплений ковід-сертифікат допоможе комусь на роботі, допоможе перетнути кордон, але він не врятує від хвороби. У стаціонарі знаходять майже всі невакциновані пацієнти. Вони у важкому стані і з ускладненнями. І коли вже пацієнти потрапляють в лікарню, розуміють небезпеку хвороби, бачать, як люди мучаться і стогнуть в масках”, – додає лікарка.

peredplata