В Чернівцях з початку року на вітрянку перехворіло 500 осіб

За результатами аналізу термінових повідомлень, які надійшли до Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області, встановлено, що в цьому році в м.Чернівці захворіло вітрянкою близько 500 осіб. В 2012 та в 2011 році в м.Чернівці реєструвалась така ж сама кількість хворих, що свідчить про сезонний рівень захворюваності вітрянкою, який не перевищує середні багаторічні показники – неепідемічний рівень захворюваності.

Щеплення проти вітряної віспи в Україні не є обов’язковими та відносяться до рекомендованих. Щепленням підлягають діти, які досягли 12-місячного віку і не хворіли на вітряну віспу, діти, які поступають до дитячого закладу, працівники охорони здоров’я, які мають високий ризик інфікування. В Україні зареєстровані вакцини проти вітряної віспи, що свідчить про їх безпеку та ефективність, та є в наявності у постачальників імунобіологічних препаратів.

Вітряна віспа (вітрянка) є гострим, високозаразним вірусним інфекційним захворюванням. Для дитячого віку притаманний легкий перебіг захворювань, у дорослих вона може набувати важких форм. Збудником вітряної віспи є вірус зостер, який може все життя зберігатися в організмі людини і в дорослому віці викликати таке захворювання, як оперізуючий лишай. Внаслідок захворювання можуть бути такі ускладнення, як пневмонії, енцефаліти.

Начальник управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області Ю.О. Падурару.

peredplata