На Буковині від початку року провели більш ніж 5 тисяч перевірок на дотримання карантину: що виявили

З метою недопущення поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 щоденно на території Чернівецької області посилено працюють понад 20 спільних мобільних груп, до який входять поліцейські, співробітники Держпродспоживслужби, Укртрансбезпеки та медики.

Про це інформує відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Правоохоронці проводять з громадянами та суб’єктами господарювання превентивну роботу, роз’яснюють правила карантину, важливість його дотримання та притягують до відповідальності грубих порушників карантинних обмежень і заборон.

Зокрема, вказані рейдові групи перевіряють діяльність перевізників, торгово-розважальних центрів, кінотеатрів, закладів громадського харчування, спортивних і фітнес-залів, хостелів, закладів торгівлі та побутового обслуговування населення.

Також поліцейські посилили контроль за наявністю документів про COVID-безпечність у відвідувачів нічних клубів та інших розважальних закладів.

У період з 1 до 13 січня правоохоронці здійснили понад 5 тисячі перевірок, під час яких виявили 338 порушень адміністративного законодавства. За всіма цими фактами співробітники поліції склали 38 адмінпротоколів та винесли 300 постанов про адміністративне правопорушення відповідно до статті 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Найбільше порушень правил карантину зафіксовано у сфері торговельного та побутового обслуговування населення.

 

peredplata