Буковинські правоохоронці зафіксували майже 150 порушень карантинних обмежень

Майже 150 порушень карантинних обмежень зафіксували буковинські правоохоронці від початку лютого
На території Чернівецької області поліцейські продовжують здійснювати заходи, спрямовані на недопущення порушень протиепідемічних заходів. Так, за два тижні цього місяця поліцейські перевірили майже 5 тисяч суб’єктів господарювання щодо дотримання правил карантину. 
Нині на Буковині посилено працює 21 мобільна група, до складу яких входять поліцейські, співробітники Держпродспоживслужби, Укртрансбезпеки та медики. 
У складі цих мобільних груп правоохоронці проводять з громадянами роз’яснювальну роботу щодо важливості неухильного дотримання карантинних обмежень. А у випадку порушення – реагують відповідно до чинного законодавства. 
За підсумками перевірок, проведених протягом 14 днів лютого на території Буковини, правоохоронці склали 142 протоколи про адміністративне правопорушення. Більшість з них стосувалися суб’єктів господарювання, діяльність яких здійснювали невакциновані працівники, або ж обслуговували невакцинованих громадян.
Правоохоронці і надалі перевірятимуть діяльність перевізників, торгово-розважальних центрів, кінотеатрів, закладів громадського харчування, спортивних і фітнес-залів, хостелів, закладів торгівлі та побутового обслуговування населення. 
Поліцейські закликають буковинців суворо дотримуватися обмежувальних заходів з метою запобігання розповсюдженню COVID-19.  Нагадуємо: за порушення правил карантину чинним законодавством передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.                             
 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata