Історія, як РПЦ у Києва та Константинополя Престол крала

Історія, як РПЦ у Києва та Константинополя Престол крала та й переконувала весь світ, що вона третій Рим
Головним Патріархом православ’я вважається патріарх Константинопольський. Тільки він – це єдина особа світу, яка може дати томос.
“Томос” у перекладі з грецької мови – «шматок». “Шматок світу”, що дає право на певній території бути церквою у її розумінні.
Після Хрещення Київської Русі, ще у 988 році Київська митрополія – кафедра митрополитів Київських та всієї Русі, перебувала до 1299 року у Києві. Але кафедра насильно була переміщена до Володимира-на-Клязьмі в 1299 році, а потім до Москви в 1325 р.
У 1461 р. Москва стала іменувати Київських митрополитів Московськими та всієї Росії. Так у Києві з’явилась РПЦ МП, але з цим не всі у Києві хотіли миритися. Тому-то надважливіший титул митрополитів Київських і всієї Русі перейшов до митрополитів південного заходу Київської Русі, які утвердили кафедру у Вільно (Вільнюс) та, як і було до них, підпорядковувалися Вселенському Константинопольському патріархові, який і є, по суті єдино легальною православною церквою.
 Автокефалія ж (легальність церкви) РПЦ МП була самопроголошеною, а саме: митрополита Іону обрали 1448 р. в місті Москва без дозволу Константинополя. А в 1589 році, за царя Федора Іоанновича, Вселенський Патріарх Єремія ІІ сам приїхав до Москви для збору милостині, бо був запрошений росіянами. І Боярин Борис Годунов заарештував і посадив Патріарха під домашній арешт та протягом півроку шантажем вимагав заснувати на Московії Патріаршество, тобто ж легалізувати Російську православну церкву (РПЦ).
 Не бачачи інших шансів залишитися живим та здоровим вибратися з Московського полону, Патріарх Ієремії II склав «Покладену грамоту», про заснування Московського Патріархату.
Важливо. Це не Томос, не офіційний документ церкви Константинополя ‘про надання автономії управління або автокефалії”. Таким чином РПЦ не є легальною православною організацією у світовому православ’ї.
Україні Томос, надано 06.01.2019 патріархом Константинопольським Варфоломієм I та усім Священним синодом Церкви для Київської митрополії автокефального церковного устрою Православної Церкви України. І на відновлення історичної справедливості зокрема.
Знаймо, хто ми є Все буде Україна

peredplata