#Акції_ОУН_на_Буковині 15 квітня.

 
* 15 квітня 1945 р. опівночі місцева боївка «ГОЛУБА» здійснила напад на дім істребка ФРАЙЧУКА – жителя села Станівці Вашківського району, в результаті чого спалила дім і поранила ФРАЙЧУК.
* У ніч на 15 квітня 1946 р. о 01.00 год. у селі Панка, Сторожинецького району, 10-12 повстанців здійснили наліт та обстріляли будівлю сільради, де на той час перебували начальник відділення ОУР Сторожинецького МВ МВД лейтенант ШАПОВАЛОВ, провідник службових собак мл.лейтенант КУРЕЦЬКИЙ та 3 бійці винищувального батальйону. Останні вступили у перестрілку з повстанцями та не дали їм можливості спалити будівлю сільради. Під час перестрілки з будівлі сільради вибіг один істребок, якого повстанці захопили, обеззброїли і відпустили.
Потім повстанці напали і спалили пункт «Заготскот», де згоріло кілька будівель, 25 тонн фуражу та 3 коня.
Після чого повстанці попрямували до села Слобода-Комарівці, того ж району, де пограбували сільську кооперацію, забравши звідти горілку, мануфактуру та гас, потім підійшли до будівлі сільради, облили її гасом і підпалили, але місцева сільська пожежна команда встигла загасити. Повстанці зникли у напрямку Вашківського району.
Також друг Дмитро Проданик нагадує, що цього дня загинув у боротьбі з російськими окупантами:
Козуб Микола Васильович – “Буря”, “Назар”, “Семенюк”, “Славко” (1923, с. Топорівці Новоселицького р-ну Чернівецької обл. – 15.04.1945, м. Чернівці) провідник Чернівецького міського проводу ОУН Захоплений у полон співробітниками УНКДБ Чернівецької обл. 31 січня 1945 р. в м. Чернівці. Військовим трибуналом військ НКВС Чернівецької обл. засуджений до ВМП. Розстріляний у Чернівецькій в’язниці.

peredplata