На Буковині відбудуться жалобні заходи до Дня пам’яті жертв Голодомору

На Буковині відбудуться жалобні заходи до Дня пам’яті жертв Голодомору.

Про це повідомляє Чернівецька ОВА. 

– Традиційно кожної четвертої суботи листопада ми вшановуємо жертв Голодомору 1932-1933 років. Цьогоріч – це 25 листопада.  

У День пам’яті жертв Голодомору в Чернівцях на розі вулиць Руської та Шевченка біля пам’ятного знаку жертвам голодоморів відбудуться жалобні заходи за участю духовенства, представників влади та громадськості. Початок о 12:00, – йдеться в дописі.

Також буковинці можуть долучитись до акції «Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну», ініційовану Інститутом національної пам’яті та зігріти своїм теплом і підтримати тих, хто зараз протистоїть ворогу на передовій. Акція безстрокова, але особливо актуальна у день вшанування. Суть акції в тому, щоб задонатити знайомим волонтерам на необхідну амуніцію, техніку та інвентар, допомогти з плетінням маскувальних сіток чи виготовленням окопних свічок та долучитися до іншої волонтерської активності.

Окрім того, о 16:00 – загальнонаціональна хвилина мовчання та акція «Запали свічку». В акції також можна взяти участь, запаливши свічку в своєму вікні.

peredplata