У Чернівцях презентували книгу Миколи Тимошика «Змосковленя Буковини»

У Чернівцях презентували книгу Миколи Тимошика «Змосковленя Буковини».
 
Її видали завдяки фінансовій підтримці Чернівецької ОВА.
 
Як зазначає автор, книга є своєрідним довідником з історії Буковини підрадянської доби. Зокрема, вона розповідає про форми та методи радянської пропаганди із зомбування свідомості українців, примусової зміни їхньої ментальності, традицій, звичок і поведінки.
 
Книга складається з двох частин: «Холодний душ гарячих історій» та «Публіцистична буковиніана», які містять 20 розділів.
 
«Упродовж підрадянської доби буковинської історії московські провідники комунобільшовицької влади та їхні представники на місцях діяли одними й тими ж методами. Гранатам та танкам завжди передувала агітація, пропаганда, ідеологія. А ще – чужа мова, чужа віра, чужа церква. Разом узяте активно й у різний спосіб насаджувалося. На рівні свідомості, мислення, переконань, знань, способу поведінки. Освіта, наука, кіно, театр, література, преса, телебачення, радіо, книга, бібліотека – все підпорядковувалося єдиному управлінню і контролю з боку безроздільно правлячої партії» – зазначає автор книги.
 
Микола Тимошик – доктор філологічних наук, професор, журналіст, публіцист, письменник. Раніше працював кореспондентом, зав. відділу газети «Радянська Буковина», а також головним редактором газети «Молодий Буковинець».
Він є автором 26-ти книг з різних ділянок українознавства. Також активно співпрацює з низкою всеукраїнських та зарубіжних часописів. Ведучий кількох авторських програм по Національному радіо.
Джерело: ОВА
 

peredplata

Залишити відповідь