28 лютого 2020 – яке сьогодні свято, прикмети і іменинники, що сьогодні не можна робити

У цей день світ відзначає Міжнародний день хворих на рідкісні захворювання.

У США святкують День сну в громадських місцях, День зубної феї, День шоколадного суфле, День флористики, в Україні – День штурманської служби авіації ЗС, у Вірменії – День пам’яті жертв погромів в Сумгаїті, Баку і Кіровабаді, в Іспанії – День Андалусії, у Тайвані – День пам’яті і світу, в Індії – День науки, ОАЕ, Тунісі, Єгипті, Алжирі, Лівії, Омані – День вчителя.

Пам’ятні дати 28 лютого, річниці та події 

В 1066 році відкрилося Вестмінстерське абатство. У 1854 році була заснована Республіканська партія США. В 1855 році з Панамської залізниці від Атлантичного до Тихого океану пройшов перший локомотив. У 1935 році американський хімік Уоллес Карозерс вперше синтезував нейлон. У 1951 році Лайнус Полінг – американський хімік, кристалограф, лауреат двох Нобелівських премій: з хімії та премії світу, член Національної академії наук США, іноземний член Лондонського королівського суспільства – і Роберт Кору – німецький біохімік, лауреат Нобелівської премії з хімії – теоретично обґрунтували форми вторинної структури білків.

1956 році В США був запатентований мережевий кабель для комп’ютерів.

Яке сьогодні церковне свято Православна церква 2

8 лютого вшановує пам’ять святого Онисима, якого також називали Онісім-овчар, оскільки саме в останні дні лютого належало здійснювати обряди, обіцяють хороший приплід овець. Також Онисима вважають покровителем пастухів. В цей день господарям варто переробити всю домашню роботу. Якщо в цей день самотня людина помолиться, то скоро він знайде свою другу половинку.

Ще 28 лютого – п’ятий день Масляної, який називається «Тещині вечірки». Зять повинен у цей день покликати тещу з тестем в свій будинок і приготувати для них млинці. Вірять, що такі зустрічі можуть примирити сім’ї, якщо раніше у них були сварки.

 Що сьогодні не можна робити

 У цей день не варто будувати плани на майбутнє – вони не здійсняться.

Прикмети на 28 лютого

 Здавна існують погодні прикмети на цей день: – багато зірок на небі – народиться багато ягнят; – яскраво-червоний захід – буде сильний сніг; – мало снігу – чекай неврожаю.

28 лютого іменини Іменини у Єфросинії, Івана, Онисима, Пафнутія, Євсевія, Семена, Миколи, Панаса, Павла, Михайла, Петра, Олексія та Арсенія.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/lite/holidays/10892441-28-lyutogo-2020-yake-sogodni-svyato-prikmeti-i-imeninniki-shcho-sogodni-ne-mozhna-robiti.html

peredplata