Чернівчани вимагають повернути Воробкевича. А чи захоче мер?

Електронна петиція про повернення погруддя Сидору Воробкевичу у сквер навпроти чернівецького університету набрала достатньо голосів. Тепер це питання мають розглянути на сесії міської ради.

Про це йдеться на сайті місцевих петицій.

Також у петиції просять провести публічне обговорення щодо того, який вигляд після реконструкцій повинен мати сквер.

Нагадаємо, погруддя Сидору Воробкевичу, яке демонтували зі скверу напроти університету, виявилося аварійним. Воно не підлягає реставрації.

У міській раді оприлюднили проєкт облаштування скверу, на якому погруддя не було. Чернівчанин Тарас Халавка зареєстрував петицію, аби погруддя повернули.

Пізніше у міськраді провели громадські обговорення, де вирішили оголосити конкурс щодо вигляду майбутнього пам’ятника Воробкевичу.

Що відомо

  • У Чернівцях облагородять територію скверу навпроти університету. Там мають встановити лавиці й нові ліхтарі, а також викласти доріжки бруківкою. Зроблять це за гроші, які отримали від меморандуму забудовників.
  • Погруддя Сидору Воробкевичу демонтували та передали на зберігання. За словами керівника департаменту містобудування Андрія Тимофійчука, погруддя з гіпсу в сквері було макетом основного, розташованого на вулиці Воробкевича. Через це він не віднесений до переліку пам’ятників монументального мистецтва.

Джерело: Суспільне мовлення

peredplata