Буковина відзначила День Державного Прапора


Буковина синхронно із рештою регіонів України підняла наймасштабніший в області синьо-жовтий стяг. Урочистості із нагоди Дня Державного Прапора відбулися у парку «Жовтневому», де напередодні встановили 50-метровий флагшток. Тут зібралися керівництво області, міста, військові, духовенство, спортивна, культурна, наукова еліта краю. Присутніх привітав зі святом голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

– Пригадаймо, як 30 років тому відважні патріоти відкрито з’являлися з синьо-жовтими прапорами на площах та вулицях Чернівців і області, як вперше наш національний символ замайорів 1990 року над університетом, як урочисто він був занесений до Чернівецької міської ради та піднятий на Центральній площі столиці Буковини. Тому, сьогодні, у цю історичну хвилину, в унісон з всією країною, під проводом Президента України ми гордо піднімаємо на найвищій щоглі області цей державний прапор, як символ наших перемог, символ нашої непохитної волі і віри у свій народ, у свою державу! – сказав Сергій Осачук. 

Присутні також послухали привітання Президента України, який транслювали на великому екрані. Володимир Зеленський брав участь у піднятті прапора, який встановили у географічному центрі нашої держави – у селі Мар’янівка на Черкащині. Тут збудували арт-об’єкт із 25 сталевих крил, що уособлюють усі області України та Крим. У центрі його під склом розташували скульптуру серця. Якщо підійти до неї, можна почути серцебиття нашої країни. 

Опісля ж під звуки Гімну України підняли найбільший в області прапор. Розмір синьо-жовтого стяга – 9 на 13 метрів. 

Урочистості на Буковині заплановано і завтра, 24 серпня. Так, офіційне святкування 30-ліття Незалежності України розпочнеться о 9:45 на Центральній площі Чернівців.

peredplata