30 вересня – мучениць Софії і трьох її дочок, Віри, Надії й Любови .

Життя і подвиг святих мучениць: Віри, Надії, Любові і їх матері Софії (історія та традиції свята)

Віри, Надії, Любові та їх матері Софії – це один з головних церковних свят, який щорічно відзначається 30 вересня, за Юліанським календарем. Не дивно, що з ним пов’язана величезна кількість різних історій, традицій і прикмет.

Журналісти сайту znaj.ua вирішили розповісти вам, що ви розуміли, наскільки важливе свято Віри, Надії, Любові та їх матері Софії.

Віри, Надії, Любові та їх матері Софії: історія свята

Історія свята розповідає про жінку Софії і трьох її дочок: Віри, Надії, Любові. Вони жили у 2 столітті в Римі, де в той час практично всі були язичниками. Але не ці святі. Віра, Надія, Любов та їх мати Софія були дуже вірними християнками, адже мати виховувала дочок по всім потрібним звичаям.

 

Віри, Надії, Любові і їх матері Софії

І в 137 році в Римі почалося дуже жорстоке переслідування християн. І матір з доньками ув’язнили. Через деякий час їх відправили на суд, де їх долю мав вирішити король Адріан. Він особисто спробував переконати Віру, Надію, Любов і матір Софію відректися від віри. Але йому не вдалося. Це не на жарт розлютило імператора, і тоді він вирішив використовувати інші методи.

Віру, Надію, Любов і матір Софію почали катувати, щоб ті зреклися своєї віри. Але і це не дало ніякого результату. Дівчат змучили до смерті на очах матері і після поховали. Софія не відходила від могил цілих три дні, і померла сама. За це, християнська церква зарахувала їх до лику святих.

Віри, Надії, Любові та їх матері Софії: прикмети свята

Звичайно, всі ці прикмети досить старовинні, але деякі все ще в них вірять. Так, наприклад, якщо в свято Віри, Надії, Любові та їх матері Софії побачити зграю журавлів, то 14 лютого буде дуже холодно.

А якщо ж Віри, Надії, Любові та їх матері Софії буде гроза і грім, то осінь буде дуже довгою, але теплою.

Нагадаємо, що свято Віри, Надії, Любові та їх матері Софії щорічно відзначається 30 вересня

 
 
 
 

peredplata