Буковина – серед лідерів за темпами видачі кредитів в рамках держпрограми

На території Чернівецької області продовжується реалізація соціальної ініціативи Президента України – програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

За словами в.о. директора департаменту містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Олександра Кіфряка, внаслідок налагодження активної роботи та співпраці між усіма учасниками програми за результатами І кварталу цього року Чернівецька область увійшла в п’ятірку лідерів за темпами видачі кредитів в рамках програми здешевлення вартості іпотечного кредитування. Вже цьогоріч 4 сім’ї оформили кредитні договори на придбання власного житла, а документи ще 8 потенційних позичальників знаходяться на завершальній стадії розгляду в банківських установах. «Минулого року в рамках реалізації відповідної програми 12 буковинців отримали іпотечні кредити на житло на загальну суму близько 3 млн. гривень», – говорить Олександр Кіфряк.

Як зазначає в.о. директор департаменту містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства краю, нині до реалізації відповідної програми долучено 14 об’єктів від 7 забудовників у м. Чернівці та районних центрах області, зокрема у м. Заставна, м. Сторожинець та смт. Глибока. Кредитування громадян здійснюють дві банківські установи – АТ «Ощадбанк» та АБ «Укргазбанк». Також в рамках державної підтримки програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для поліпшення житлових умов громадян на 2013 рік передбачено близько 4 млн. гривень.

За словами Олександра Кіфряка, постійно проводяться інформаційно-роз’яснювальні заходи для залучення якомога ширшого кола буковинців до участі у програмі та надання консультаційно-інформаційної допомоги всім бажаючим. З цією метою оновлено «Інформаційний путівник» для громадян, де розписано процедура участі в програмі. Також увага акцентована на залученні до програмитих забудовників, в об’єктах яких громадяни виявляють бажання придбати житло.І для цього розроблено «Інформаційний путівник» для забудовника, який виявив бажання взяти участь у програмі – у ньому вказано куди та з яким пакетом документів повинен звертатися забудовник для того, щоб взяти участь у програмі.

Дані інформаційні путівники можна отримати у департаменті містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації, банківських установах АТ «Ощадбанк» та АБ «Укргазбанк», Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву, або переглянути на сайті обласної державної адміністрації в розділі «Програма здешевлення вартості іпотечного кредитування для забезпечення громадян доступним житлом».

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata