Дороги Шурдинського перевалу місцеві мешканці готові відновлювати самотужки

Мешканці Путильського району Чернівецької області готові самотужки відновити та надалі обслуговувати автошлях через Шурдинський перевал. Люди готові провести роботи за власний кошт, бо на владу надії не мають, тому, просять сприяти у правовому розв\’язанні цієї проблеми. Про це 18 квітня 2013 року повідомив депутат Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук.

Свободівець розповів, що він як помічник народного депутата України Руслана Зелика, проводив прийом громадян, на який прийшли люди з проханням сприяти у правовому розв\’язанні ситуації щодо проведення самотужки ремонту автошляху через Шурдинський перевал. Люди наголошували, що іншого шляху розв\’язання проблеми жахливого стану дороги немає, а на владу надіятися марно.

\”Для мешканців Путильського району Шурдинський перевал є справжньою \”дорогою життя\”, адже сполучення зі світом відбувається через цю транспортну артерію. Ця давня дорога, особливо з селятинського боку, потребує відновлення. Ще кілька років тому цей шлях у належному стані підтримував Путильський райавтодор. Проте цьогоріч, зважаючи на стан доріг у районі, місцевим мешканцям не доводиться розраховувати на оперативне відновлення дорожнього покриття після затяжної зими\”, – повідомив Віталій Мельничук.

Націоналіст також розповів, що впродовж зимового періоду, дороги, прилеглі до Шурдинського перевалу, від снігу розчищав за власною ініціативою місцевий підприємець. Чоловік готовий взятися за обслуговування перевалу з проведенням ямкового ремонту, відновленням пошкоджених ділянок дороги та їх вирівнюванням.

\”Для цього йому необхідно придбати або орендувати грейдер. Вантажні машини для підвезення щебеню та гравію є, кошти на пальне для спецтехніки місцеві мешканці готові зібрати. Люди просять лише правової допомоги, аби їм дозволили самотужки відновити дорожнє покриття на Шурдинському перевалі\”, – зазначив свободівець.

Віталій Мельничук запевнив, що депутати-свободівці якомога швидше нададуть правову підтримку ініціативі мешканців Путильського району.

peredplata