Клуб в Старій Жадові продають за кредити

В селі Стара Жадова, що на Сторожи неччині, красується гарний та ошатний будинок культури. Зветься він гордо – «Народний дім». Там відбуваються всі урочисті заходи, відзначаютьсь пам’ятні дати. Він є улюбленим місцем відпочинку та розвитку для дітей, молоді та усієї громади села. Однак з минулого року стало неспокійно в селі. Адже, з’ясувалось, клуб продають. Хто, коли, для чого?

Як нам повідомили в Старожадівській сільській раді, клуб вже рік, як виставлений на продаж. Поки, напевно, не знайшлось покупця, адже оцінений в мільйон гривень. А виставив будинок культури на продаж один з банків. Адже саме там колишній колгосп (господарство «Більшовик», а тепер АТ «Буковина»), який будував будинок культури, взяв кредит під заставу в тому числі цього клубу.
Хоча, в сільській раді переконують, що є документи, які підтверджують факт того, що держава повернула господарству кошти за будівництво клубу, яке відбувалось ще в 80-і роки. Окрім того, культурні заклади заборонено ставити під заставу.

Наразі відомо, що цим питанням вже зацікавились правоохоронні органи. Як повідомили нам в Сторожинецькому РВ УМВС в Чернівецькій області, наразі триває слідство. Тому подробиць сказати не можуть, бо це є таємницею слідства.
До речі, в селі Стара Жадова, з чисельністю 4200 жителів, це єдиний будинок культури. І якщо, в разі його продажу, там влаштують ресторан або готель, то село залишиться без соціокультурного осередку.
Вл. інф.

peredplata