З 1 липня чернівецьких підприємців почнуть штрафувати за старі РРО

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях звертає увагу, що відповідальність за ненадання інформації про обсяг розрахункових операцій, проведених через РРО, копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків по дротяних або бездротових каналах зв\’язку настає з 1 липня 2013 року.

З вказаної дати податковими органами будуть застосовуватися штрафні санкції у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170,0 грн.) за ненадання необхідних даних. Дана санкція застосовується у разі обов\’язковості надання інформації засобами інтернет, ті ж суб\’єкти, які в своїй діяльності застосовують КОРО та РК і раніше будуть подавати в податкові органи звіт за формою ЗВР-1 і дана санкція їх не торкнеться.

До 1 липня залишилося лише 2 місяці, тому закликаємо платників податків реєструвати РРО нового покоління, які відповідають усім вимогам законодавства, або допрацьовувати діючу касову техніку відповідними пристроями для передачі необхідної інформації.

Оновлено Державний реєстр РРО

З 26.04.2013р. набрав чинності наказ Міндоходів України, яким затверджено у новій редакції Державний реєстр РРО з урахуванням моделей реєстраторів, внесених відповідними наказами ДПС України та рішеннями Державної комісії з питань електронних систем і засобів контролю та управління товарним і грошовим обігом при Кабінеті Міністрів України.

Визнано таким, що втратив чинність, наказ ДПС України від 05.03.2013 р.№ 51.

Про це повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata