Лісівники Буковини вирощують якісний декоративний садивний матеріал

Одним із напрямків роботи лісівників є вирощування та реалізація декоративного садивного матеріалу. Для забезпечення потреб буковинців у саджанцях створено лісові розсадники, а також магазини для реалізації посадкового матеріалу. Зокрема, у с. Ломачинці Сокирянського району працює спеціалізований магазин «Лісовичок». Тут усі бажаючі можуть купити за доступними цінами саджанці як листяних, так і хвойних дерев.

Наразі є 4 пункти, де буковинцям пропонують придбати садивний матеріал. Зокрема, у базисних розсадниках у с. Оршівці Кіцманського району та у с. Іванівці Кельменецького району. Також придбати саджанці можна обабіч дороги Чернівці-Мамаївці (3,5 км від колишнього дріждзаводу у Чернівцях) та на території Ломачинецького лісництва (той же магазин «Лісовичок»).

Садивний матеріал від буковинських лісівників різноманітний. Адже у базисних розсадниках ростуть близько 50 видів і сортів дерев та чагарників. Щороку лісогосподарські підприємства Чернівецької області вирощують близько 100 тисяч саджанців, придатних для реалізації.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

peredplata