Майже півсотні чернівчан вже повідомили податківцям про пільгову нерухомість

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях до 1 липня надішле платникам податку на нерухоме майно податкове повідомлення-рішення про суму податку, що підлягає сплаті, а також платіжні реквізити. Натомість вже 46 жителів обласного центру скористались своїм правом та повідомили податківців про те житло, яке бажають пільгувати.

Троє заявників навіть самостійно розрахували та сплатили податок до місцевого бюджету, не очікуючи повідомлення – рішення.

Враховуючи звернення громадян, які бажають самостійно розрахувати та сплатити податок на нерухомість, ДПІ у м. Чернівцях ще раз нагадує, що ставка податку для квартир, житлова площа яких не перевищує240 кв. м. та житлових будинків, житлова площа яких не перевищує500 кв. м, – до 1% розміру мінімальної заробітної плати (11 грн. 47 коп. за1 кв. м.);

житлових будинків, житлова площа яких перевищує500 кв. м., – 2,7 % розміру мінімальної заробітної плати (ЗО грн. 97 коп).

Нагадуємо, що фізична особа може не сплачувати податок за житлову площу квартири до120 кв. м., житлового будинку –250 кв. м. Така пільга надається лише на один об’єкт житлової нерухомості.

Розрахунковий рахунок для сплати податку на нерухоме майно громадянами -31512909700002, код платежу 18010200.

Про це повідомляється на сайті ДПС в Чернівецькій області.

peredplata