Лісівники Буковини готові до пожежонебезпечного періоду

У зв’язку із погодними умовами на Буковині зберігається висока ймовірність виникнення лісових пожеж. Лісівники проводять комплекс заходів, аби попередити виникнення, а у випадку загоряння у лісі, спільно із підрозділами ДСНС оперативно локалізувати та ліквідувати пожежу.

Для боротьби із лісовими пожежами у лісгоспах створено 6 лісових пожежних станцій 1-го типу, організовано добровільні пожежні дружини, ведуться роботи із влаштування та догляду за мінеральними смугами. Наразі їх влаштовано 39,7 км та проведено догляд 62 км. У лісництвах укомплектовано пункти зосередження протипожежного обладнання та інвентарю.

У пожежонебезпечний період передбачено патрулювання лісових насаджень з підвищеними класами пожежної небезпеки рейдовими бригадами з числа працівників державної лісової охорони. В\’їзд транспорту в пожежонебезпечні лісові масиви обмежать або повністю заборонять.

Лісівники Буковини закликають мешканців та гостей краю дотримуватися Правил пожежної безпеки у лісі, а у випадку виявлення загорань негайно інформувати відповідні служби.

Про це повідомляє прес-служба ЧОУЛМГ.

peredplata