Юне покоління лісівників піклується про ліси Буковини

Любов та бережне ставлення до лісу молодим буковинцям прививають ще зі шкільної лави. Перші знання про правильне і раціональне ведення лісового господарства учні отримують у шкільних лісництвах, які діють на базі середніх загальноосвітніх навчальних закладів Чернівецької області.

Лісівники та педагоги ознайомлюють дітей із теоретичними та практичними основами лісівництва, допомагають сформувати свідоме ставлення до праці у лісі та охорони природи рідного краю. Школярі допомагають базовим лісовим господарствам вирощувати садивний матеріал, саджати лісові культури, озеленювати населені пункти, місця масового перебування і відпочинку населення. Під час практичних занять юні лісівники також збирають лісове насіння, заготовляють лікарські рослини, виготовляють кормові віники для диких тварин. Робота у лісі вчить їх бути відповідальними, з турботою ставитися до всього живого, до кожної рослини і тварини.

Наразі у Чернівецькій області діють 32 об\’єднання юних лісівників, у яких про майбутнє лісу піклуються понад 2,5 тисячі школярів. Вихованці учнівських лісництв постійно долучаються до природозахисних заходів, ведуть активну науково-дослідну роботу, пропагандистську діяльність, беруть участь у різноманітних конкурсах та трудових акціях, обласних і всеукраїнських зльотах шкільних лісництв.

Історія діяльності гуртків юних лісівників на Буковині налічує уже понад 40 років. Одне із найдавніших шкільних лісництв заснували ще у 1969 році у с. Поляна Хотинського району. У цьому ж учнівському лісництві вперше в області створили екологічну стежку – спеціальний маршрут, прокладений найцікавішими місцями держлісфонду.

Участь у роботі учнівського лісництва допомагає молодим буковинцям розширити кругозір, поглибити власні знання, розвинути естетичне відчуття та сформувати трудові вміння та навички. Часто перший досвід роботи у лісі переростає у справу всього життя. І саме зі шкільних лісництв беруть свої витоки династії кращих лісівників Буковини.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

peredplata