У Чернівцях полетіли тріски

У Чернівцях полетіли тріскиСьогодні зелентрестівці зрубали дерева у дворику газети \”Буковина\” та муніципальної бібліотеки імені Добрянського, а також на вулиці Суворова.

Хотіли як краще… Працівники муніципальної бібліотеки імені Добрянського вирішили облагородити сквер. Для цього його треба було розчистити. Вчора \”Трест зеленого господарства\” спилив частину дерев. Сусіди-газетярі добрих поривів бібліотекарів не оцінили. Такі дії назвали вандалізмом, а на останніх вже готуються подавати до суду. Рубали дерева сьогодні і по вулиці Суворова. Пильні чернівчани знову не лишились осторонь та зателефонували до редакції.

9 дерев стали причиною чвар між працівниками чернівецької газети \”Буковина\” та бібліотеки імені Добрянського, які ділять між собою одну будівлю, а відповідно, і прилеглий до неї сквер. Прорідити його збиралися вже давно, до дій перейшли тільки вчора. У газетярсько-бібліотекарському дворику з\’явилися знаряддя праці робітників тресту зеленого господарства. Таке ставлення до природи не сподобалося частині журналістів, які працюють тут не перший рік та висаджували деякі дерева власноруч.

– Я вчора вийшов вперше на роботу і потрапив у глибокий шок, чому? Тому що на очах людей дикуни з тресту зеленого господартсва, не маючи на руках ордера, знищили майже увесь скверик. Який закладали свого часу журналісти газети \”Буковина\”, – обурюється Іван Агатій, оглядач газети \”Буковина\”.
Працівники \”Тресту зеленого господарства\” від звинувачень відхрещуються. На вирубку дерев у них відповідний ордер є. Все роблять за правилами та технологією.

– У нас є доручення від міської ради, від департаменту, провести ці роботи, тут є контроль до 8:09. Люди просять швидше провести ці роботи, – пояснила Алла Хомутовська, інженер з благоустрою \”Тресту зеленого господарства\”.
Зрубати дерева попросили працівники муніципальної бібліотеки. Для цього написали звернення за кількома підписами та направили його у відповідні служби.

– Він вже так заріс, що ми вирішили, що треба трішки прибрати, для того, щоб він гарний був, щоб можна було вдень погуляти, бо то вже направду такі зарослі великі, – виправдовується Леся Щербанюк, директор муніципальної бібліотеки імені Добрянського.
В бібліотеці запевняють: лихого наміру не мали. Навпаки, в планах – облаштування невеличкого чистого скверика, у якому не будуть влаштовувати посиденьки місцеві безхатченки та люди, які зловживають алкоголем. Журналіст Іван Агатій обурюється: бібліотекарі просто не розуміють, що роблять, і замість того, аби плекати зелену оазу в центрі міста, знищують її. Сьогодні на місці працювали представники міліції, згодом журналіст-еколог планує подавати на \”кривдників природи\” до суду. Пильність виявили і працівники одного з офісів по вулиці Суворова. Тут рубали каштани. Не встигли затихнути звуки бензопил, як у редакції ТВА пролунав дзвінок. Небайдужий чернівчанин засумнівався у правдивості документів, які пред\’явили працівники \”Тресту зеленого господарства\”. Натомість, у тресті спростовують такі звинувачення і запевняють: документи на рубку дерев пройшли всі необхідні процедури.

– На цьому відрізку має бути реконструкція, тут будуть тротуари відновлюватися і питання стоїть про знесення старих дерев, каштанів, – сказала Алла Хомутовська.

Працівники тресту розповідають, тут вже запланували посадити молоді деревця.

Джерело

peredplata