За сприяння депутатки від «Батьківщини» у Вижниці зведено капличку

За сприяння депутатки від «Батьківщини» у Вижниці зведено капличкуКаплиця Святого Великомученика Пантелеймона, яку днями відкрили і освятили на території Вижницької районної лікарні, вже сьома, до спорудження якої долучилася депутатка Вижницької міськради, керівник фракції ВО «Батьківщина» Наталя В’ятковська. Серед інших меценатських справ, які вона реалізовує і на Вижниччині, і на Путильщині, звідки родом, – капличка на честь загиблих героїв України.

А на відкриття каплички цілителя Св. Пантелеймона, ідея зведення якої належить нашому краянинові Василю Мендришорі, завітав чи не весь медичний персонал лікарні, пацієнти і просто перехожі. Пан Василь дав собі слово збудувати місцину, де спраглі Божої ласки зможуть помолитися в будь-який час, коли сам переживав особисту трагедію. Наталя В’ятковська зрозуміла його порив, і тепер він зазначає, що без ініціативності, жіночої наполегливості, впертості, самовідданості, уміння добиватись наміченого цієї пані каплички, напевно, досі не було б. Освячував каплицю благочинний Вижницького району о. Ілля разом з представниками духовенства Вижниці, Берегомета, Путили, Чернівців.
На урочистому відкритті каплички Наталя В’ятковська отримала почесну грамоту від міської ради. Але більше за будь-які нагороди її тішила велелюдна хода мешканців Вижниччини, які йшли з Свято-Михайлівської церкви Вижниці до лікарні з хоругвами на свято. Адже добро, зроблене для людей і на Славу Божу – найбільша нагорода християнинові.

peredplata