Влада божиться, що у чернівецьких дитсадках меншають черги

З 1 червня ще 20 чернівецьких малюків матимуть змогу відвідувати дитячі садочки. Сьогодні, 29 травня, відбулося урочисте відкриття відремонтованого приміщення нової групи у дошкільній установі №34, що на вулиці Південно-Кільцевій.

«Два роки поспіль ми бували в усіх дитсадках та школах, дізнаючись про їхні нагальні потреби, – зазначив секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин. – І виявили, що у дитячих садках є багато приміщень, які не використовуються. Ми вирішили вкласти кошти у ремонт цих приміщень, за рахунок чого можемо відкривати додаткові групи, адже всі ми знаємо, що у Чернівцях є черга до дитячих садків. На повноцінне облаштування цієї групи було витрачено більше ста тисяч гривень бюджетних коштів та близько 50 тисяч – спонсорських. І я, як батько двох дітей, дуже радий, що вже за кілька днів присутні тут батьки поведуть своїх малюків у це затишне приміщення».

Безумовно, головними гостями цього свята були дітлахи. А їхні батьки тим часом уважно оглядали капітально відремонтаване приміщення, де були замінені системи опалення та освітлення, нові столи, стільці та шафи, іграшки та навчальне приладдя, зручні ліжечка у спальній кімнаті. Старші вихованці садочку разом з вихователями влаштували для гостей концерт: вони читали віршики, танцювали, співали.

«Наш дитячий садочок має статус санаторного, – каже завідувач ДНЗ №34 Ольга Масіян. – До нас потрапляють діти, які часто хворіють на гострі респіраторні захворювання, мають інші вади здоров’я. Тому відкриття ще однієї групи було для нас життєво необхідним».

З 2011 року у чернівецьких ДНЗ додатково відкрито 9 груп, місця у них отримали 220 дітей. У найближчі 2 тижні відкриють ще три – в ДНЗ № 9 (проспект Незалежності) та 45 (вул. Червоноармійська).

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata