Буковинська міліція нагадує про потребу дотримання правил зупинки і стоянки

Такі порушення водії допускають досить часто попри те, що працівниками ДАІ вживаються і профілактичні, і адміністративні заходи впливу на недисциплінованих учасників дорожнього руху.

Щоденно під час організаційно-практичних заходів автоінспектори виявляють десятки автомобілів, припаркованих у недозволених місцях. Загалом, з початку року за порушення ПДР в частині зупинки і стоянки до адміністративної відповідальності притягнуто близько 3 тисяч водіїв транспортних засобів.

Нагадаємо, що автомобіль, залишений у не передбаченому для стоянки місці, або зупинений на проїжджій частині дороги, де це заборонено, стає причиною заторів, ускладнює дорожній рух, призводить до створення аварійних ситуацій. З цього погляду порушення правил зупинки і стоянки сповна можна класифікувати як грубе порушення правил дорожнього руху.

Ото ж, автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, притягатимуть до адміністративної відповідальності. Нагадуємо, що згідно ч.1 ст.122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф за такий вид порушення становить від 255 до 340 гривень.

Прес-служба УДАІ УМВС
України в Чернівецькій області

peredplata