За січень – травень поточного року до ДПІ у м. Чернівцях надійшло 530 письмових звернень від громадян

За січень – травень поточного року до ДПІ у м. Чернівцях надійшло 530 письмових звернень від громадян, що майже втричі менше ніж минулого року. Дане зменшення свідчить, що громадяни стали більш обізнані в податковому законодавстві.

Натомість аналіз свідчить, що 39 звернень надійшло від чернівчан в яких проінформовано податківців про ухилення від сплати податків, що свідчить про досить високу довіру громадян до органів податкової служби. В основному в даних зверненнях висвітлювались питання невиплати заробітної плати та не сплати податків з доходів, отриманих за оренду квартир. Крім того, громадяни у своїх зверненнях порушували питання оподаткування доходів від підприємницької діяльності – 18 звернень, податку з доходів фізичних осіб – 8 звернень. Городяни надіслали 431 заяв за якими передбачено надання інформації згідно з законодавчими та нормативними актами.

Фахівцями податкового органу постійно вживаються заходи із запобігання виникненню підстав для повторних звернень та звернень до органів вищого рівня, роз’яснюють конституційні права громадян та способи їх захист.

Про це повідомляє відділ взаємодії зі ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata