На Буковині в дошкільних навчальних закладах до кінця 2013 року додатково створять 1 тис. 200 місць

Як інформує департамент освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації, під час наради з керівниками освітянських управлінь міських рад та райдержадміністрацій йшлося про стан реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України».

Так, за словами начальника відділу дошкільної, загальної середньої освіти управління освіти і науки департаменту Емілії Бабин, станом на 1 червня 2013 року в області діють 368 дошкільних навчальних закладів, у яких виховуються 85% дітей відповідного віку. «Всіма формами дошкільної освіти охоплено 90% дітей дошкільного віку при загальноукраїнському показнику – 84,4%, – зазначила Емілія Бабин. – Буковинські діти 5-річного віку 100% забезпечені обов`язковою дошкільною освітою перед вступом до школи, і зараз першочергове завдання нашого департаменту – розвиток мережі дитсадків».

Як повідомила посадовець, упродовж 2013-2014 років у м. Сторожинець планується здійснити реконструкцію будівлі солдатської їдальні з переобладнанням під дошкільний заклад. Передбачено будівництво дошкільних закладів також у с. Карапчів Вижницького та с. Остриця Новоселицького районів, загальноосвітнього навчального закладу з дошкільною установою в с. Куликівка Герцаївського району. «Це дасть можливість створити 260новихмісць для дошкільнят, – повідомила Емілія Бабин.–Загалом, до кінця 2013 року планується забезпечити місцями ще 1тис. 200 дітей раннього та дошкільного віку».

З метою створення умов для всебічного розвитку талановитих та обдарованих дітей
упродовж літа поточного року заплановано проведення шести літніх шкіл на базі обласних позашкільних навчальних закладів.Так, 17 червня вже відкрито першу таку школу англійської мови на базі Інституту післядипломної педагогічної освіти. «Також в рамках забезпечення кожній дитині можливостей для розвитку творчих здібностей нашим відомством планується розширити географію діяльності закладів позашкільної освіти і наблизити їх до дітей, які проживають у сільській місцевості, відкрити філії позашкільних установ на базі сільських навчальних закладів, – розповіла посадовець. – У 2013 році в позаурочний час роботу з обдарованою учнівською молоддю забезпечують 32 позашкільні навчальні заклади, діє 750 гуртків, у яких займається 26 тис. 150 вихованців – 27% від загальної кількості учнів загальноосвітніх навчальних закладів області».

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata